6 tips för en mindre stressig morgon!

- Gå och lägg dig i tid
Om man vet att man ska upp någon timma tidigare så är det bra att försöka somna i förhållande till det så att man får de timmar sömn som man behöver oavsett om man behöver sex timmars sömn eller nio timmars sömn. Och ska man upp jätte-jättetidigt på fredagen är det ju bra att inte dygna på onsdagen eftersom att tröttheten alltid kommer en dag senare.

- Innan du lägger dig i sängen
Ljuset från mobilskärmen försämrar vår sömn så helst ska man kolla Instagram och sina sms osv innan man går och lägger sig. Helst ett bra tag innan och inte bara fem minuter innan! Ljuset från skärmen lurar nämligen vår kropp att det är dag samt att vi får sämre minne av det.

- Lägg bort mobilen
Ett jättebra tips är att lägga ifrån sig mobilen lite längre ifrån sängen så att man inte når mobilen när man bara sträcker sig från sängen. När man vaknar av alarmet på morgonen måste man gå upp för att stänga av det, istället för att man då ligger kvar i sängen och snoozar. Detta har jag börjat göra och det funkar jättebra för mig! Har väldigt svårt för att bara gå upp så fort alarmet ringer annars och ligger hellre kvar en timma eller två ;)

- Planera kvällen innan
Om man vet att man ska träna direkt på morgonen så kan man packa så mycket som möjligt kvällen innan. Jag brukar alltid lägga fram mina träningskläder (då jag alltid byter om hemma innan jag går) på golvet så att jag ser dom när jag vaknar. På detta sättet slipper jag stå tidigt på morgonen och bestämma vad jag ska ha på mig plus att jag faktiskt blir lite motiverad och peppad av att se träningskläderna, skorna osv ligga framför mig!

- Välj outfit
Det är väldigt bra att välja outfit kvällen innan, om man vet att man inte kommer ångra sig en miljon gånger ändå på morgonen haha! Jag brukar alltid lägga fram kläder kvällen innan och oftast blir det dom jag har på mig dagen efter sen så detta är faktiskt ett bra knep för mig. Annars står jag jättelänge och byter både tröja, jacka, skor och byxor haha...

- Frukostplanering
Det är även väldigt bra att planera sin frukost kvällen innan! Ska man dricka smoothie så kan man ju förbereda den kvällen innan och bara ställa in i kylen. Chiapudding är väldigt gott att äta till frukost med och det måste man ju förbereda kvällen innan eftersom att det ska stå i kylen i ett par timmar.

​Alla bilder är från min Tumblr som ni hittar HÄR

Gillar

Kommentarer