ATT TRÄNA KONDITION

Jag tänkte ge er lite tips på hur man kan få kondition att bli kul! Innan tyckte jag att det var hur tråkigt som helst men jag har faktiskt börjat gilla det mer och mer, det är därför jag kör så ofta och mycket nu. Jag vill liksom ta vara på denna tiden när jag njuter av att stå på löpbandet eller crossen, visst kanske jag tröttnar på det snart men det är bara att härda då och tänka att jag vet hur bra det känns efteråt. Det är så jag tänker iallafall!
Det är många som verkligen ogillar att köra kondition och många struntar därför i det, så just er tänkte jag ge lite tips på hur det blir roligare att träna kondition som jag hoppas ni uppskattar!

Gör en ny spellista - Jag brukar be mina kompisar skicka sina listor så man kan välja ut lite låtar därifrån men man kan även kolla Spotifys helt egna listor (om man har det) där de har en som heter till exempel "Gym workout" och massa annat! Har hittat massvis med bra låtar i de listorna, det är alltid roligt att träna till nya låtar för är man lite trött på sina egna låtar är det klart att man kanske inte blir JÄTTEmotiverad till att träna och lyssna på den låten.

Lyssna på podcaster - Ladda ner podcast-appen och börja prenumerera på olika "kanaler". De jag prenumererar på är Måndagspepp2015, Body Radio, Mathilda och Andrea blogpod, Nicole & Chloés och även Fitness-podden. Innan var jag inte någon Podcast-tjej utan mer en musik-tjej då jag alltid har älskat på musik och verkligen lyssnat på musik nääär som helst. Men jag tycker det blir roligare och roligare med poddar, man får bra tips samt lite annat att tänka på så oftast går träningen snabbare då vilket såklart inte skadar!

Variera träningen - Det kan bli väldigt långtråkigt om man ska stå en timma på crossen, så istället kan man ju köra till exempel en halvtimma på crossen och en halvtimma på löpbandet eller tjugo minuter på crossen, tjugo på löpbandet och tjugo på cykeln, så man byter lite och delar upp det för det tycker jag är roligare! Brukar börja med löpbandet oftast om jag ska köra 90 min, så går jag 45 minuter och sedan kör jag IW-maskinen efter det i 45 minuter för tycker att den är roligast, så sparar helst den till slutet.

Kolla serier - Jag har sett på gymmet att vissa har med sig sina iPads och kollar på serier under tiden då går på löpbandet eller cyklar till exempel och det tycker jag är en jättebra idé. Det kanske inte går på alla löpband eller cyklar men på de flesta tror jag iallafall? Om inte annat så går det faktiskt kolla i mobilen med ju!

Läs en bok - Det har jag gjort när vi har haft någon sådan läxa i skolan! Man slipper välja på om man ska plugga eller träna och kan istället göra båda sakerna samtidigt. Man kanske dock inte kan springa på löpbandet för då är det lite svårare att läsa men man kan gå iallafall eller sitta på cykeln! Om det är en rolig bok så kan jag garantera er att tiden går snabbare, lite tråkigt om det är en bok man absolut inte vill läsa men då får man även ut lite träning samtidigt iallafall! Så det är ju såklart ett plus!

Tänk på någon belöning du ska få efteråt - Du kanske har bestämt att du ska fika med en kompis, eller bara ta det lugnt hela kvällen istället för att plugga? Då kan du tänka på att det är extra kul att göra något sådant om man har kämpat sig igenom ett jobbigt konditionspass.

Det var alla tips jag hade men jag hoppas att de hjälper lite iallafall! Och har ni fler tips får ni jättegärna kommentera så tar jag med dem också i ett nytt inlägg!

Gillar

Kommentarer

hej
,
Typ köra "40 sekunder hårt" 20 sekunder lättare, det går fortare då, eller att typ räkna ner, först från hundra, sedan från 99 etc :)