Funderingar kring alla hjärtans dag

Idag är det söndagen den fjortonde februari, also known as alla hjärtans dag! Väldigt svårt att missa detta om man kollar Instagram eller läser bloggar idag då alla skriver om det. Många firar med sin pojk-/flickvän, andra firar med sin familj eller sina vänner. Oavsett hur eller med vem man firar denna dagen, OM man firar den såklart, så tycker jag inte att man ska glömma bort att visa kärlek och uppskattning resterande dagar av året.

Även om jag sitter hemma med högar av plugg och blogginlägg att skriva så tycker jag om denna dagen. Jag hade en mysig kväll med Elina igår och så har jag en jättebra sportlovs-vecka framför mig så jag behöver faktiskt inte gå på någon romantisk dejt eller äta massa chokladhjärtan idag. Jag mår bra och är glad ändå!

Vissa tycker att denna dagen är överskattad men jag tror faktiskt att vi behöver en sådan här dag, jag tycker att vi ska visa våra nära och kära lite EXTRA uppskattning just idag. Dock tycker jag inte att det räcker att gå ut och äta en gång om året, mysa lite extra en gång om året, köpa blommor till varandra en gång om året, bjuda varandra på fika en gång om året eller köpa presenter till varandra en gång om året. Jag tycker man kan bjuda sina vänner, sin familj, eller sin pojk-/flickvän på middag en helt vanlig torsdagskväll, eller köpa presenter till varandra en helt vanlig tisdag. Och för vissa dagen är denna jättejobbig. Vissa får inga blommor, ingen middag, inga presenter. Vissa har ingen familj eller ens några vänner.

Detta tycker jag att vi alla ska tänka på. Ser du någon som sitter ensam i lunchrummet på jobbet idag - gå dit och sätt dig och prata med personen. För dig är det kanske inget stort steg men för den personen som sitter där själv kan det betyda jättemycket, det kan göra hela den personens dag! Önska busschauffören eller kassörskan på ica en bra dag eller säg hej till alla personer du möter trots att du inte känner dom.

Jag tycker att man ska visa uppskattning och tacksamhet för varandra varje dag för man vet aldrig när saker och ting tar slut. Livet är skört och man ska inte ta något eller någon för givet.

Gillar

Kommentarer