Graviditet - Vecka 29

Magen i vecka 29

Torsdag 27e februari gick jag in i vecka 29 och TREDJE trimestern av tre! Så nu känns det verkligen som att vi är inne på sluttampen.
Sömnen har blivit sämre, och den lär ju bara bli sämre och sämre. Går upp och kissar 2-3 gånger per natt och det börjar bli jobbigt att vända sig. Sover med en längre tjockare kudde (typ som en gravidkudde) mellan knäna, vaderna och fötterna. Och sitter jag inte helt upprätt så blir jag ganska andfådd, känns som lungorna trycks upp i halsen. Det känns verkligen som jag blir tyngre och osmidigare för varje dag som går.
Mättnadskänslan/illamåendet jag började känna igen förra veckan är fortfarande kvar. Känns som det står upp i halsen på mig hela tiden vilket är jobbigt för blir inte riktigt hungrig så det är inte så kul att äta. Sammandragningarna har även börjat komma lite oftare.

Jag känner bebisen mycket nu, mest när jag ligger på sidan som när jag ska sova men även när jag sitter och jobbar, äter osv, vilket är jättemysigt (och skönt såklart!). Förut så kände jag mer att den sparkade men nu känner jag när den vänder sig och flyttar sig mer än bara just sparkar, vilket är jättehäftigt tycker jag.

Nedan är från appen Preglife:
Bebis:
Barnet är ca 35 cm långt från huvud till fot och väger runt 1,3 kg. Hjärnan och de inre organen fortsätter att utvecklas och barnet lägger på sig mer vikt. Barnet fortsätter att sträcka på sig och sparka men har inte lika mycket plats att röra sig.

Gillar