Graviditet - Vecka 30

Magen i vecka 30

Började på detta inlägget när jag passerat vecka 30:

Nu har vi passerat vecka 30, och vi närmar oss vecka 40 och fullgången graviditet med stormsteg. Ju närmre vi kommer desto mer längtar jag. Vecka 30 har varit bra, så bra som den kan vara med lite illamående, krämpor och dålig sömn haha. Inga nya krämpor iallafall! Bara 8 veckor kvar till färdigbakad bebis vilket känns heeelt sjukt! Jag är så jäkla taggad på allt som komma skall.
Jag har blivit överraskad av min familj med en gravidfotografering så den är det dags för snart! Och så ska jag och Johannes på en profylaxkurs. Är jättetaggad för båda! Ska bli kul att föreviga magen med riktigt fina bilder, och gå på kursen kommer bli lärorikt för oss båda.
Sen har vi även bokat en liten Baby Moon så i slutet av denna månaden ska vi på spa. Det ska bli såå himla mysigt!
Vi har även börjat läsa ”Föda utan rädsla”, inte för att jag känner mig ett rädd för förlossningen (än sålänge iallafall) vilket ju är jätteskönt, men har fått den rekommenderad ändå.

Mitt mående är samma som föregående vecka och mina kontroller hos barnmorskan är också bra. Magen följer sin kurva och bebis hjärta tickar på fint. Så himla skönt!

Nedan är från appen Preglife:

Bebis: Barnet är nu cirka 36 cm långt från huvud till fot och väger ca 1,43 kg i början av veckan och ca 1,58 kg vid veckans slut. Lungorna, muskler och hjärnan fortsätter sin utveckling och skelettet hårdnar än mer. En del barn börjar redan nu lägga sig med huvudet i bäckeningången. Du kan känna att barnets huvud pressar mot bäckenbotten och även tydliga sparkar upp mot bröstkorgen.

Gillar