Graviditet - Vecka 31-34

Magen vecka 31 / Magen vecka 32

Magen vecka 33 / Magen vecka 34

Mina gravidhormoner är verkligen all over the place och jag har mycket tankar hit och dit. Sömnen har också blivit mycket sämre. Det gör ont i magen när jag vänder mig, men som tur är tycker jag fortfarande det är skönt att sova på vänstersidan som jag är van vid att göra. Jag har inte köpt någon gravidkudde men vi har hotellkuddar i sängen utöver dom vanliga kuddarna, så en sån hotellkudde har jag mellan knäna och ner mellan smalbenen och mellan fötterna, jätteskönt! Jag brukar också lägga en sån bakom mig för att inte rulla över på rygg när jag sover för då vaknar jag och kan typ inte andas haha.. Vaknar på nätterna gör jag i och för sig ändå några gånger men för att gå på toa, det känns att bebis huvud trycker mot blåsan. Jag har också haft väldigt ont i mellangärdet, förmodligen för att bebisen sparkar mycket upp mot revbenen och bröstkorgen.

Om jag glömmer ta på mig stödstrumporna på morgonen så ser fötterna ut som bowlingklot efter en stund... Enda skorna jag kunnat använda sen höstas är mina Uggs, börjar bli såå trött på det nu! Längtar till att ha sneakers och även klackar ibland. Händerna har också svullnat lite, jag tycker inte det syns så mycket men jag märkte det när jag inte fick på mig mina ringar på de fingrar jag brukar ha dom haha.

När jag var i vecka 34 fick jag en babyshower av min älskade familj och mina fina vänner, men den kommer jag skriva om i ett separat inlägg! <3

Nedan är från appen Preglife:

Bebis i vecka 31: Barnet är nu ca 37 cm långt från huvud till fot, och. väger ca 1,6 kg i början av veckan och 1,76 kg vid veckans slut. Alla organ är snart färdigutvecklade (lungorna är det organ som blir färdigt sist) och barnet behöver nu i princip bara gå upp i vikt.

Bebis i vecka 32: Barnet är nu ca 39 cm långt från huvud till fot, och väger ca 1,79 kg i början av veckan och 1,95 kg vid veckans slut. Barnets alla fem sinnen - syn, hörsel, lukt, smak och känsel - fungerar. Barnet sover en stor del av tiden men under de vakna perioderna är barnet aktivt och tränar på att röra sig, andas och öppna och stänga ögonen.

Bebis vecka 33: Barnet är nu ca 40 cm långt och väger ca 1,98 kg i början av veckan och ca 2,15 kg vid veckans slut. Hjärnan växer snabbt och barnets huvud ökar i storlek. Barnet kan nu uppfatta ljus och mörker, till exempel om det är dag eller natt.

Bebis vecka 34: Barnet är nu ca 42 cm från huvud till fot, och växer ca 2,18 kg i början av veckan och ca 2,35 kg vid veckans slut. Utrymmet minskar för varje dag och barnets rörelser blir större och långsammare. Kring den här perioden lägger sig en del barn tillrätta. Vissa fixerar huvudet i bäckeningången, medan ca 3-4 % av alla barn lägger sig med stjärten eller benen neråt i bäckenet.

Gillar