Graviditet - Vecka 35-38

Även om våran bebis har fötts och jag inte längre är gravid så gör jag klart graviduppdateringarna för det är kul att gå tillbaka och kolla på :-)

Magen vecka 35 / Magen vecka 36

Magen vecka 37 / Magen vecka 38

Vecka 35 och jag räknas som höggravid!! Och det känns. Börjar få mer och mer sammandragningar. På ett barnmorskebesök pratade vi om förlossningen vilket kändes så jäkla sjukt, att JAG ska föda barn? Är så peppad dock!! Hon kände även hur bebisen låg med huvudet och den låg med huvudet neråt så nu hoppas vi på att den ligger kvar så och inte vänder sig. Jag har fått foglossning och ännu mer ont i knäna, samt att bebisen har rört sig mer de senaste dagarna, vilket (oftast) bara är mysigt!
Samma dag som jag gick in i vecka 37 tog jag ett coronatest för jag var dunderförkyld. Testet var positivt, som att det inte var tungt och jobbigt nog att vara höggravid så hade jag nu också corona, världens feber och förkyld haha... Fyfan det var inte roligt.
Vecka 38 så hade jag många dagar med huvudvärk och var även orolig för att förlora bebisen i magen. Alla kontroller såg jättebra ut och hade gjort hela graviditeten men var rädd för att det skulle hända bebis något om jag skulle gå över tiden för mycket.

Nedan är från appen Preglife:

Bebis i vecka 35: Barnet är nu ca 44 cm från huvud till fot och väger cirka 2,38 kg i början av veckan och cirka 2,56 kg vid veckans slut. Det centrala nervsystemet är snart helt klart och matsmältningsapparaten är nästan färdigutvecklad. Barnet fortsätter att lägga på sig vikt och fyller nu ut nästan hela livmodern.

Bebis i vecka 36: Barnet är nu cirka 45 cm lång, och väger ca 2,59 kg i början av veckan och ca 2,76 kg vid veckans slut. Barnet lagrar nu fett inför livet utanför livmodern.

Bebis i vecka 37: Barnets totala längd är nu ca 46 cm, och det väger ca 2, 79 kg i början av veckan och ca 2,97 kg vid veckans slut. Barnet förbereder sig på livet utanför livmodern, bland annat genom att suga på tummen.

Bebis i vecka 38: Barnet är nu ca 48 cm långt, och väger ca 3 kg i början av veckan och 3,17 kg vid veckans slut. Graviditeten räknas nu som fullgången och alla inre organ är färdigbildade. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna nedåt så erbjuds ofta ett yttre vändningsförsök.

Gillar