Graviditet - Vecka 8-12

(Eftersom att vi fick reda på att jag var gravid när jag redan var i vecka 8 så är det då mina anteckningar började.)

Alice: Mina bröst ömmade och hade verkligen växt samt att jag fått en liten svullnad/kula längst ner på magen. Jag har varit otroligt sötsugen men också jättesugen på apelsin, morötter och naturell fil med kellogs så det har ätits en hel del. Mådde illa varje dag i stort sett hela tiden men har sluppit att spy. ”Bara” må illa och vara väldigt trött, som jag också varit, känns verkligen okej, då känner jag att jag är gravid och det känns som att bebis mår bra. Hellre lite krämpor än inga alls, det känns som det blir ett litet kvitto typ.

Nedan är från appen Preglife:

Bebis: I vecka 8 - ”Embryot är ungefär 1 cm långt från huvud till stjärt. Ögon, öron och näsborrar har bildats. Hjärtats kapacitet har förbättrats.”

Bebis i vecka 9 - ”Embryot är nu ca 1,5 cm långt från huvud till stjärt. Det rör sig nu försiktigt och tränar sina muskler. Svansen försvinner. Under den här perioden börjar könsorganen utvecklas till manliga eller kvinnliga. Hjärtat utvecklas färdigt under den här veckan.”

Bebis i vecka 10 - ”Embryonalperioden är över och embryot kallas från och med nu för foster/barn. Barnet är ca 2,5 cm långt från huvud till stjärt. Barnets vrister och handleder har bildats och det går att ana fingrar och tår.”

Bebis i vecka 11 - ”Barnet är nu åtta veckor gammalt och är ca 3 cm långt från huvud till stjärt. Alla viktiga organ har bildats. Barnet kan nu gäspa, suga och svälja. Små detaljer som hårstrån och naglar börjar utvecklas.”

Bebis i vecka 12 - ”Barnet är nu ca 4 cm långt från huvud till stjärt. Barnet ser mer och mer ut som en liten människa- huvudet blir rundare i formen, skelettet blir hårdare och fingrar och tår har delat på sig. Barnet rör sig allt mer i livmodern och kan le, rynka pannan och suga på tummen.”

Gillar