Klassresa till Stockholm

Förra tisdagen till onsdagen (alltså en vecka sedan exakt) var våran klass plus den andra samhällstrean i Stockholm. Vi åkte från skolan vid sex på tisdagsmorgonen så jag gick upp lite innan fem för att hinna äta och sminka mig... Vi var framme i Stockholm runt halv elva och då körde bussen oss direkt till Naturhistoriska muséet, vi fick gå runt själva i någon timma och eftersom att jag aldrig har varit där innan så tyckte jag att det var väldigt spännande. Efter de här 2-3 timmarna eller vad det nu var så fick vi se en film inne på Cosmonova och det är 4D vilket var jättehäftigt, lite obehagligt dock men jättekul ändå!

Sedan fick vi fritid och då skulle vi äta lunch, vi tjejer ville äta på olika ställen och så gick vi fel också haha men det slutade med att jag och Elina gick till jensens och åt iallafall, supermysigt<3 Har inte ätit där på minst ett år så det var jääättegott!! Tog den vanliga lunchbiffen. Vi kollade i lite affärer efteråt men jag köpte inget, utan allt köpte jag på onsdagen när vi hade lite mer tid till att gå i affärer.

Bussen körde oss sedan till Bosön där vandrarhemmet ligger som vi skulle bo på. Vi lyssnade på en föreläsning av en polis och så var vi på Ica plus att vi åt middag alla tillsammans också

På onsdagen gick vi upp vid sex för frukosten började vid sju och vi skulle sminka oss, "bädda" sängarna och packa ner allt så att vi skulle slippa gå upp till rummet efter frukosten igen. Efter frukosten åkte bussen mot Sveriges Radio där vi fick en timmas föreläsning, det var inte jätteintressant och jag somnade faktiskt... Efter denna timman så shoppade vi samt åt lunch på Subway vilket var aaaasgott haha!! Tog ett fullkornsbröd med chicken teriyaki, sallad, gurka, ost och vitlöksdressing, dröööömmen!!

På eftermiddagen fick vi en rundvandring inne i Riksdagen, det är roligt och spännande att vara där en gång men vi var där med klassen i 9an så det var lite segt. Somnade där inne också hehe. Är väldigt sällan den som inte visar respekt på lektionen osv utan brukar alltid försöka att alltid lyssna (eller låtsas iallafall) på läraren osv. Men eftersom att jag hade gått upp klockan sex på måndagen, fem på tisdagen och sex på onsdagen plus åkt buss ganska länge så var jag så sjuuukt trött. Inte så att jag gäspade så mycket men mina ögon stängdes verkligen och jag satt och nickade och somnade till hela tiden... Så jag tog en liten powernap inne i Riksdagen haha.

När vi varit i Riksdagen så gick vi mot tunnelbanan som tog oss till Globen där vi skulle kolla på fotbollsmatchen mellan Hammarby och Gävle. Vi fick även en rundvandring inne på Tele2-arena, det var ganska häftigt faktiskt för jag har inte varit där innan. Vi fick se omklädningsrummet, spelargången, läktaren från planen och så fick vi en kort liten föreläsning inne i presskonferensen med! Efter allt detta som tog drygt en och en halv timma så käkade vi på mc inne i Globens shoppingcenter och så laddade vi mobilerna med innan vi gick in på Tele2-arena igen för att kolla fotbollsmatchen. Matchen var slut runt nio och då rullade bussen hemåt igen, jag somnade direkt när jag kom hem vid två för var såå himla trött!

Jag tycker det var två roliga och mysiga dagar med klassen, är tacksam över att vi fick åka iväg så. Det är ju alltid lika roligt att besöka huvudstaden också tycker jag!

Som ni kanske vet så skulle inte jag äta socker, skräpmat osv på tre veckor och de tre veckorna var slut igår. Men jag åt ju McDonald's i Stockholm, har dock en bra anledning till det haha. Om jag inte hade ätit då så hade jag blivit jääättehungrig för hade inte kunnat äta förrens jag kom hem vid två på natten (vi stannade på mc på hemvägen haha). Egentligen skulle jag, Ida och Emelie äta på en restaurang inne i Globens shoppingcenter, det fanns jättegod pasta där och jag var verkligen jättesugen på det!! Men de andra tyckte det var för dyrt att äta där, så vi kollade på restaurangen bredvid, det var samma priser... Så vårt sista alternativ var McDonald's, jag tjatade på dom för ville verkligen inte "behöva" äta där när jag inte ens var SUGEN liksom, men de vägrade betala 200 för en pasta haha så därför blec det McDonald's.

Det blev även McDonald's i fredagsnatt, MAT-mat i söndags plus chips osv. Så blir det alltid för mig. Äter jag någon sorts skräpmat så inser jag hur gott det är och vill då bara ha mer och mer. Det blir verkligen en ond cirkel för mig... Men jag har bestämt att ha tre likadana veckor nu som sträcker sig fram till den 17e oktober, det är lördagen då Emelie fyller år så vi ska fira henne (kommer finnas chips osv på förfesten och vill inte avstå från det på hennes 18-årsdag) och sedan gå ut osv. Så det blir två hela veckor plus fem dagar som jag kommer vara utan godis, fika, chips, läsk, hamburgare, pommes, pizza osv. Det känns bra faktiskt och jag är taggad! Hade varit kul om ni hängde på!


Några utav bilderna ovan är förresten snodda utav Elina (elinafront.blogg.se)!

Gillar

Kommentarer

elinafront,
Jag är på <33
elinafront.blogg.se
alicebomberg
alicebomberg,