Mitt 2020 och tankar inför 2021

Vilket år det har varit... Bra på så många sätt, men också jobbigt såklart. Många säger "vilket skitår, skönt att det äntligen är över", men jag har valt att försöka fokusera på de bra grejerna med 2020 och inte enbart allt det dåliga och jobbiga som Corona förde med sig, för isåfall är ju ett HELT ÅR som bortkastat? Och så vägrar jag fan att tänka. (Sen vet jag att mitt liv inte har ändrats supermycket trots pandemin och det är jag otroligt tacksam för, men jag tror ni vet hur jag menar).

Jag började med att fira in 2020 med några kompisar och såklart Johannes, jag drack knappt någon alkohol så vaknade upp 1a januari relativt pigg och körde då årets första gympass. Kändes så skönt att inte vara bakfull på årets första dag. Senare i januari så vann jag pris på jobbet för Årets kundtjänstmedarbetare vilket jag var såå stolt över!

I februari åkte jag och Johannes till Österrike på en skidresa med min familj och Coronaviruset hade knappt nått Sverige, om ens Europa, vad jag vill minnas... Vi hade en jätterolig och mysig vecka, massa god mat, skidåkning och spa. I början på mars fick vi reda på att några skulle jobba hemma och jag var en av de första som fick ta kontoret hem till köket och har i princip sedan dess jobbat hemifrån.

Jag var även på spa (Hooks Herrgård) två gånger i våras, en gång med Johannes och en gång med mamsen. På våren är också min födelsedag och då kom världens finaste vän och överraskade mig, hade en fantastisk födelsedagshelg med min bästa vän, min pojkvän och min fina familj. Var även på lite mer spa i maj men den gången blev det Sankt Jörgen i Göteborg.

Sommaren kom och det blev en hel del båtåkande, sol och bad. Midsommar firade jag i Smögen tillsammans med Johannes, det blev en väldigt mysig, lugn och rolig helg! Träffade även min bästa kompis (som jag bor flera timmar ifrån) den helgen.

I somras var jag även på liiiivets resa med Johannes. Först hade vi planer på att åka till New York men med tanke på hur Corona då hade eskalerat så fick vi tänka om lite. När vår semester började hade vi verkligen inga planer alls men den första helgen började vi fundera mer och mer på att packa in tält osv i bilen och utforska norra Sverige. Sagt och gjort så gjorde vi det och fan vilken bra resa vi hade! Det var såklart en jätteannorlunda resa mot de resor jag varit på tidigare som till exempel Grekland, Alperna, New York, Mexiko osv men det var något alldeles speciellt med den resan. Så häftig, mysig, rolig och speciell. Vi hade inget mål alls med hur långt upp vi skulle åka men vi tog oss enda till Kiruna vilket kändes så sjukt coolt.

Semestern avslutades med en tripp till Stockholm för att hälsa på en av mina bästa vänner som bor där, min älskade Ida. Sommaren fortsatte ju dock även om semestern var slut, det blev mer båtåkande och även en superlyckad babyshower för Filippa.

När hösten kom så var det dags för Johannes att fylla år och då överraskade jag med en natt på Grand Hotel i Stockholm, vi åt jättegod mat, mös på rummet och på hotellets spa, gick på stan lite och bara hade ett supermysigt dygn i huvudstaden. Var även hos frisören i höstas igen och fick en makeover med slingor och klippning, vilket verkligen var behövligt. Jag köpte mig också en ny mobil vilket jag är väldigt glad över, fasen vilken skillnad det är på kameran på iPhone 7+ och iPhone 12 pro max alltså. Lätt mitt bästa köp i år! Hade en supermysig fars dag-brunch också med familjen hos mamma och pappa. Och året avslutades med en mysig jul och nyår.

Trots att 2020 i stort sett har bestått utav en pandemi och all rädsla och ångest som kommit med den, så är jag nöjd med detta året. Jag har börjat umgås med några vänner igen som jag inte umgåtts med på flera år och det är jag väldigt glad för, jag hade en av mina bästa resor till Norrland i somras, jag vann pris på ett jobb jag då hade jobbat på i bara 1 år, varit på lite olika spa, umgåtts med mina bästa vänner och världens finaste familj. Och hade jag inte gjort allt detta, så hade jag ändå varit otroligt tacksam över att vi är friska, både jag och Johannes har fått behålla våra jobb, vi har en mysig lägenhet som vi båda trivs väldigt bra i.

Jobb, boende och hälsa är sådant som jag och väldigt många andra tror jag tog för givet innan 2020 och Coronapandemin. Men detta året har nog många funderat på vad som verkligen är viktigt här i livet, och hälsa och välmående kommer ju alltid i första hand såklart. Jag har blivit mycket mer tacksam efter året som gått och lärt mig ännu mer att se saker från den ljusa sidan och tänka mer positivt. Nu inför 2021 så ska jag börja tänka mer på att uppskatta det vardagliga här i livet och alla fina småsaker, som egentligen är det som GÖR livet.

Med ett nytt mindset och mer positiva tankar så är jag taggad för ett nytt år. Jag håller tummarna för att livet så småningom återgår till det normala, att vi kan gå ut och dansa på en klubb, kanske göra vår efterlängtade New York-resa, krama min farmor och farfar. Men framför allt så är jag taggad på ännu ett år med min fina kille, min familj och mina underbara vänner.

Hoppas ni är taggade inför 2021<3

Gillar

Kommentarer