SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN

Q: Hej! Behöver tips på övningar för att få snygga och vältränade armar, både på gymmet och hemma.

A: På min instagram (fitness_alice) finns en del videos faktiskt, lägger ju knappt aldrig upp videos här så ett tips kan vara att kolla på min instagram som sagt! Försöker även att lägga ut bilder här så gott det går men ett annat tips är att kolla denna sidan, de lägger ut videos på maaaassa övningar och skriver även hur man ska utföra dom! En kanonbra sida faktiskt som jag tog hjälp utav mycket i början när jag började träna på gym.Q: Hej! Jag undrar var du beställer ditt proteinpulver och vilka sorter rekommenderar du?

A: Hej! Oftast beställer jag inte några pulver, utan pappa köper alltid till hela familjen så vi delar på allt. Men ibland händer det ju att jag beställer också.
Om pappa köper blir det alltid från Nutramino eller XXL. Jag är inte alls bra vad gäller deras innehåll för suger på sånt haha men jag tycker dom är väldigt goda iallafall. Från XXL har vi bara köpt pannkakspulver (pulver man blandar med vatten som blir pannkakssmet - jättegott och smidigt!) men från Nutramino har vi beställt vanligt proteinpulver, vilket var din fråga hehe. Och de smakerna jag har provat därifrån är choklad, jordgubb och stracciatella. Alla tre har varit goda men på förstaplats kommer lätt jordgubb! Sedan choklad och sist stracciatella. Tyckte inte det var äckligt men det var lite för "mäktigt" för min smak.

Om jag beställer pulver själv så blir det oftast från Fitnessguru och då är det detta eller detta jag brukar köpa. Min favoritsmak är Kiwi/Yoghurt, Ananas och Jordgubbd/Vit choklad tror jag!

Hoppas svaret duger, annars är det bara att fråga igen! Kramis

Q: När började du styrketräna?
A: Första gången jag tränade på gym var nog i 7an, 8an någon gång men så seriöst som jag tränar nu har jag gjort sen i slutet av 9an ungefär.

Q: Hej Alice! Jättefin blogg och du ger sjukt bra motivation till att träna, undrar lite hur länge du har tränat och när fyller du 18? Ska du ta körkort så snabbt som möjligt efter du fyllt?
A: Hej! Tack så mycket! Som jag svarade på frågan ovan så har jag tränat i några år men inte alltid så seriöst som nu! Jag fyller år den 9e maj och tänkte försöka ta mitt körkort så fort som möjligt!!

Q: Jag tycker att du är jättesöt och ser bra ut och allt men undrar varför du på varenda bild gör duckface? Du hade med all säkerhet blivit finare om du log vanligt! Kram
A: Åh tack så mycket hihi!! Tyvärr har jag inget bra svar på den frågan haha, antar att det bara blir så hahah... Kram!!

Q: Är det något speciellt man ska tänka på när man ska börja Sanda?
A:
Nej, inte vad jag kan komma på! Men man ska alltid vara sig själv för det kommer man väldigt långt på.

Q: Vad väger du? Och hur lång är du?

A: Väger mellan 66 och 68kg (beror på vilken tid på dygnet jag väger mig för det kan variera väldigt mycket) och är typ 175 cm.

Q: Hej Alice, kan inte du börja videoblogga? Och lägga ut längre träningsvideos än dem du har på din instagram. Kramis
A:
Den enda sortens videoblogg jag skulle kunna göra, eller aa, gör, det är väl från mina träningspass. Har dock inte så mycket tid till att fixa med videos oaå tyvärr! Men jag försöker att filma så mycket som möjligt på gymmet, det är dock väldigt svårt när man tränar själv vilket jag gör väldigt ofta... Men försöker som sagt för vet att det uppskattas väldigt mycket!

Q: Hur gör du din gröt? (Stegvis) :D
A:
Jag sätter på plattan på högsta värmen och så häller jag i 1dl havregryn och 1,5dl vatten, sedan när det är färdigt så lägger jag upp det på en tallrik och blandar i protenpulver (oftast jordgubb) och sedan toppar jag med hallon, pumpafrön och kokos.

Q: Hur mycket tar du i knäböj? Brukar du köra med fri stång eller i smith?
A: När jag kör knäböj så kör jag alltid i smith-maskinen, det var jättelängesen jag körde med fristång. Och jag tar inte ALLS mycket i knäböj haha skäms verkligen över att skriva ut det... Som mest har jag tagit 30kg tror jag, eller om det var 40? Men när jag kör själv i smith är det inte mer än 20kg vilket jag tycker är dåligt för MIG, men jag har aldrig varit stark i rumpan utan mycket starkare i framsida lår med tanke på hur mycket benpress och benspark jag körde när jag började träna haha... Innan gjorde jag aldrig squats, eller knäböj, överhuvudtaget, men insåg ju sen att jag måste börja göra det om jag ska få en snyggare och starkare rumpa, så nu kör jag alltid det i början på mina ben-/rumppass!

Q: Vilken muskelgrupp tycker du mest om att köra?
Q: Vilken är din favoritmuskel att träna?
A: Tycker nog att rygg, biceps och rumpa är roligast att köra på gymmet, innan var det axlar men det varierar lite!

Q: Är du pratglad?
A:
Jag kan vara ganska blyg i början men lär man känna mig så pratar jag hela tiden typ haha

Q: Hej, jag läste på din kompis Elinas blogg att hon hade kört ett benpass och tagit 390kg i squatpressen. Vad tar du i den? Själv tar jag 80kg därför känns hennes väldigt mycket. Kör benpass 2-3 gånger i veckan. Puss älskar din blogg.
A:
Elina körde 390kg i den ja haha men då gick hon inte enda ner utan körde endast små där uppe vilket hon förklarade för mig, och även skrev på sin blogg tror jag? Jag har tagit som mest 120kg eller något i den tror jag men när jag kör 8x4 eller 10x3 i den och är själv så kör jag md 100kg.
Tack så mycket!!

Q: Vart är din rosa jacka ifrån?
A: Det är Elinas men den är från KappAhl!

Q: Vilken muskel gillar du minst att träna?
A:
Jag måste nog säga bröst, eller jag vet inte riktigt... Det varierar verkligen, kan hata att köra ben idag men älska det imorgon haha! Det är väl olika från dag till dag, men mage HATAR jag verkligen att köra, fast ibland är det lite kul... Ja ni hör ju haha jag vet faktiskt inte riktigt!


Q: Brukar du köra knäböj? I så fall: i smith eller med fri skivstång? PB?
A: Jag kör som sagt alltid knäböj i början av mina benpass och då kör jag i smith. Mitt PB är dock med fristång vilket är typ 30-40kg hehe...


Q: Har för mig att du går ekonomi-juridiklinjen på Sanda? Vad tycker du om den? Fördelar/nackdelar?
A:
Jag går inte ekonomi utan samhäll-beteende! Men DET tycker jag är en bra linje, mycket plugg dock och så skriver man massa inlämningar och läser mycket böcker men eftersom det är något jag gillar så trivs jag jättebra! Tycker också att Sanda är en jättebra skola med bra lärare, bra schema och bra mat samt att det är en fräsch skola. Har aldrig velat byta varken linje eller skola faktiskt, trivs jättebra!

Q: Hej Alice, du är verkligen skit duktig. Jag kollar din instagram flera gånger per dag för att få tips och inspiration! Din blogg är också jättebra :) sen har jag en fråga som nog är svår att svara på även lite pinsam men jag frågar ändå. Jag har tränat på gym nu nästan 1 månad (har gymmat innan också) och tränar rumpa då och då men min "ena rumpa" är större och fastare medans den andra är mer slö. Jag tränar likadant på båda benen men vet inte varför det blir såhär, vill ju kunna gå i bikini i sommar så undrar om du har några tips på övningar eller om du kan hjälpa mig på något sätt! Tack så mycket på förhand :)
A:
Hej och tack så jättemycket, blir superglad verkligen! Dock måste jag säga att jag tyvärr inte har någon aning om varför det blir så... Men prova att gå till skolsköterskan och se om hon vet, annars kan säkert en PT (personlig tränare) hjälpa dig! Hoppas det löser sig, kram!

Q: Kör du aldrig pass på gymmet? Ser bara att du skriver om styrketräning och cardio. Kram älskar din blogg.

A: Jag kör pass ibland men det var längesen nu, det händer väldigt sällan. Tycker dock att det kan vara väldigt roligt men gillar oftast att köra styrka/kondition själv för då kan jag välja tid själv oså, men var mycket på pass förut!

Q: Jag har försökt börja träna nu ett tag, men det är svårt på grund av att jag har ingen motivation till att göra det. Vad är din motivation? Har du något bra tips på hur man ska tänka? :)
A:
Jag brukar kolla på motivationsbilder på instagram, följer ju bara träningskonton från mitt egna (@fitness_alice) så det är ett tips, ett annat är att söka på typ "workout motivation" på youtube, här är två videos som är en liten motivationsboost för mig när motivation tryter lite:
https://www.youtube.com/watch?v=obdd31Q9PqA
https://www.youtube.com/watch?v=ptJWKnQmPWI
Jag brukar också kolla på bilder på mig själv för att få motivation, alltså före- och efterbilder, det är faktiskt ett väldigt bra knep om man har några sådana! Eller bara tänka på hur kul det faktiskt är när man väl är på gymmet, eller vad det nu är för sorts träning man ska göra. För det svåraste för mig är oftast att ta mig upp ur sängen, soffan eller whatever och byta om från mjukiskläder till träningskläder och gå ut i regnet. Men när man väl är det så funkar det oftast jättebra, inte alltid men oftast!

Q: Måste bara fråga vart du köpt kappan? Så himla snygg!
Det är mer som en kofta än en kappa och den är från Gina! Brukar ha den ihop med min svarta skinnjacka, tänkte dock använda den som en kappa i vår när man kan gå utan jacka för den är ganska varm.Q: Hur många kalorier äter du på en dag? Och hur många bränner du i genomsnitt?

A: Jag har verkligen INGEN aning om hur många kalorier jag äter på en dag och inte hur många jag bränner heller haha... Mitt matintag är väldigt olika från dag till dag så därför är det svårt för mig att räkna ut det, och sen vet jag inte hur myånga kalorier jag bränner när jag kör styrka till exempel så har tyvärr inget bra svar på den frågan...

Q: Vilket typsnitt har du på rubrikerna? Hur snyggt som helst!
A:
Bebas Neue heter det!

Q: Vart nånstans gymmar du?
A:
Nordic Wellness här i Jönköping! Har tränat någon gång i Huskvarna och när vi bodde i Vättersnäs så tränade jag på Racketcentrum ibland men nu är jag nästan alltid i stan och gymmar!

Q: Finns det någon bild på dig innan du började träna på hur du såg ut i kroppen? Hur länge har du tränat? Du är grym!
A: Jag har som sagt tränat i några år. Här nedan kommer en bild som är tagen i februari förra året, alltså för drygt ett år sen! Och tack så jättemycket!

Q: Åå vad fin tröja! Var är den ifrån?
A: Tack! Den är från Tessie tror jag, det är min systers hehe

Q: Har du pojkvän?
A: Nej

Q: Hej! Vill börja med att säga att din blogg verkligen är kanonbra och du inspererar verkligen!
Till min fråga, jag undrar "hur långt" du tycker att man får gå när det gäller träning och mat? Jag tränar på gym 4 ggr/v och går Pw:s eller springer ett par gånger i veckan. Under lov och vardagar försöker jag hålla en rätt strikt kost men jag tycker det är lite svårt både hemma och i skolan. Det känns som att vänner och andra elever i skolan kollar lite snett när jag har med min matlåda och hemma tycker mina föräldrar att jag borde äta samma mat som övriga familjen. Jag har ingen plan på att tävla eller någonting men jag vill ändå äta bra för att nå resultat. Hur tycker du jag ska göra, tycker du det är överdrivet att ha med egen mat till skolan? Och hur tycker du jag ska förklara det för familjen och vännerna? På något sätt känns det lite som att folk blir provocerade av mina val angående kost och träning, behöver man känna så?
Förlåt om det blev lite rörigt, jag hoppas att du förstår vad jag menar! Tror att det kan vara fler en jag som har detta "problemet".
Kram!
A:
Tack så jättemycket, det värmer verkligen!!
Och för att svara på din fråga så kort som möjligt så: NEJ jag tycker absolut inte det är konstigt att ha med matlådor till skolan. Jag har själv haft det massvis med gånger och vet flera i min skola som har haft/har med sig det. Jag blir inspirerad av dom och tycker det är modigt då jag vet att det är många som kollar snett på dom och jag vet själv att jag fick ta väldigt mycket kritik, Elina skrev ett blogginlägg på sin blogg om det som jag la upp på min blogg också MEN kan inte kopiera länken till det eftersom designen på min gamla blogg är skitkonstig haha så får klistra in hela inlägget här:

"vissa i skolan är väldigt mycket emot att jag och elina har med oss matlådor till skolan vilket jag inte riktigt fattar. folk borde få göra som dom vill utan att någon ska hacka på en och hålla på. MENMEN, jag antar att det alltid kommer finnas folk som stör sig, är avundsjuka osv. så elina och jag diskuterade detta lite i skolan efter att vi sett en tweet som vi tyckte var ganska löjlig och onödig. sen skrev elina ett inlägg om det på sin blogg som jag tänkte publicera här med. så SNÄLLA LÄS, särskilt ni som är emot att vi har med oss matlådor. ni kanske förstår lite mer varför efter att ni läst detta! och vi menar absolut inte att vara elaka, bitchiga eller liknande. vi är bara lite trötta på allt gnäll. vi blir inte arga men det är så jävla skrattretande att folk inte fattar och låter alla köra sitt eget race liksom.
så här kommer det som elina skrev:

"Detta med att folk tar med sig matlådor till skolan har blivit väldigt stort, och jag vill inte förstora det men tänkte bara skriva mina egna åsikter kring det så att folk kanske fattar lite mer varför.

EN sak som folk inte riktigt fattar är detta med skillnaden mellan fitness/hälsosamt. Fitness är en sport som man tävlar i och som man lägger ner hela sitt liv på för att vinna. Om vi tar min kompis Alice som exempel har hon som mål att tävla bikinifitness. Hon har fått ett skräddarsytt kostschema utav en coach som hon måste följa till 110 % för att nå sina mål. Fitness är ingen lätt sport, enligt mig är den nog en utav de tuffaste. Det är inte alls samma sak som att försöka vara hälsosam och leva ett hälsosamt liv. En bra balans av olika sorters mat där du får i dig alla olika näringsämnen är det optimala då, och visst, då funkar det att äta skolmaten. Men när du har ett mål med din träning och faktiskt har tänkt att tävla i det så kommer det förstöra för dig och du kommer inte nå ditt mål.
Fitnessvärlden är TUFF. Man kämpar med att föreberda matlådor en vecka i förväg för att få ihop sin vardag, tränar en timma varje morgon och säkert två timmar varje kväll. Ska man då mitt i mellan av allt detta behöva ta skit för det man gör, älskar och kämpar för varje dag?

Att klanka ner på en person (med mål att tävla i någon form av fitness) som har med sig matlåda till skolan varje dag är ungefär det samma som att ifrågasätta en hockeyspelare varför han har med sig sin klubba till en träning? Alltså på riiiktigt lugna ner er snälla!!

Vill inte låta dryg eller arg på något sätt men förstår bara inte varför ni gör detta så stort. Dessutom vet jag folk som tar med sig matlåda till skolan för att de inte gillar skolmaten. Vad är felet med det? Det är väll jättebra att man har med sig egen mat då så att man slipper sitta hungrig i skolan hela dagen sen och inte orkar vara med på lektionerna..?

Att folk säger att man är överdriven och går in för det tooo much när man tar med sig en matlåda med ris och kyckling till skolan förstår jag faktiskt inte. Ni som har något emot det får jättegärna berätta VAD ni tycker är fel med det istället för att bara klanka ner på oss?

Och snälla ni, låt folk göra vad dom vill. Låt folk lyssna på vilken musik dom vill, låt folk ha på sig vilka kläder de vill, låt folk ligga med vem dom vill, låt folk umgås med vilka kompisar dom vill, låt folk äta va de vill och låt folk hålla på med vilken sport dom vill.
Okej?"
"

Jag tror den största anledningen till att folk "stör sig" på till exempel DIG i detta fallet är först och främst för att de är avundsjuka. De önskar att de också kunde äta bra och träna mycket, så därför får de dig att känna sig osäker. Men mitt tips är: sluta aldrig med det du brinner för, du ska göra det DU älskar för DIN skull, och inte för någon annans skull för det är DITT LIV. Hoppas det svaret hjälpte! Kram och lycka till!

Q: Vart har du hittat dom där sugrören någonstans?
A:
Dom är från Lagerhaus!

Gillar

Kommentarer